Haftalık, aylık veya yıllık okuma listeniz hazır mı? Alanında uzman akademisyenler veya çeviri olmak üzere, güncel kaynaklar ile yazılmış yeni kitaplara buradan ulaşabilirsiniz.

Gebelikten Emzirmeye Beslenme Serüveni

Yayınevi: Akademisyen Yayınevi
Yıl: 2021
Yazar: Daina Kalnins ve Joanne Saab
Çeviri Editörleri: Gizem Köse / Eftal Geçgil Demir
 
Kitabın ilk bölümünde gebelik ve emzirmede sağlıklı beslenme örüntülerini aktarırken, ikinci bölümde bu süreçlerde ön planda tutulması gereken besin ögelerinden zengin şekilde hazırlanmış tariflere yer vermektedir.
 

Bağırsak Mikrobiyomu Sağlık ve Hastalıklara Etkisi

Yayınevi: Akademisyen Yayınevi 

Yıl: 2022

Yazar: Debabrata Biswas

Çeviri Editörleri: Prof. Dr. Tarkan Karakan

Bağırsak mikrobiyomuna yönelik farklı bir bakış açısına sahip kitap mı arıyorsunuz? Probiyotikler, prebiyotikler, beslenme ve mikrobiyota, inflamasyon, ateroskleroz, kolorektal kanser, obezite ve ağırlık kaybında mikrobiyota gibi konularda bölümler içeren kitabı incelemelisiniz.

 

Alerji Dostu Tarifler

Yayınevi: Felibus Yayınevi 

Yıl: 2019

Editör: Begüm Berkman

Sayfa sayısı: 224

Alerji ile Yaşam Derneği’nin annelerinin hazırladığı bu kitapta, alerji dostu 175 tarif var. Açıklamaları ve uyarıları ile, kütüphanenin vazgeçilmezi olacaktır. 

Kirli Genler

Yayınevi: Akademisyen Yayınevi 

Yıl: 2021 

Yazar: Dr. Ben Lynch

Çeviri Editörleri: Dr. Yaman Sağlam

“Genlerimiz kaderiniz değildir!” mottosu ile başlayan kitap, “Genler kontrol edilebilir mi?, Kirli Genleri Tanıma ve Temiz Genler Protokolü” olarak 3 bölümden oluşmaktadır. Kitap içerisinde, çeşitli genler ve etkileri üzerine bilgi sahibi olacak, pratiğe yönelik klinik öneriler ve bilgilere erişebileceksiniz.