Bilim Kurulu
Beslenme, Tıp, Mühendislik gibi alanlarda akademisyen olarak görev yapan, alanında kanaat önderi olarak nitelendirilen bilim insanlarının görev aldığı bir kuruldur. Bilim kurulunun sekreteryası Beslenme Enstitüsü çalışanları tarafından yürütülür.
Kurul iki ayda bir uzaktan erişim yöntemleri kullanarak toplanır, kurul başkanı ve sekreterya tarafından hazırlanan toplantı gündem maddeleri üzerinde çalışmalar yürütür. Bilim kurulu, güncel bilimsel akademik tartışma konuları üzerinde bilimsel görüş oluşturur. Bilim kurulu, doğrulanmaya muhtaç olan bilgiler üzerinde görüş oluşturur ve bu görüşü iletişim ve
üretici kurullarına iletir. Bilim kurulu, yıl içinde yapılacak bilimsel etkinliklerin program içerik ve konuşmacılarının belirlenmesine
destek olur.
Bilim kurulu, gerek genel kamuoyu gerekse okullarda düzenlenmesi gereken eğitim programlarının ve içeriklerin geliştirilmesine destek olur. Bilim kurulu, meslek için kursların düzenlenmesi ve içeriklerinin hazırlanmasına liderlik eder.
Kuruldaki üyelerin, kendi düzenledikleri etkinliklerde Beslenme Enstitüsü’ne yer vermesini rica eder.
PROF. DR. GÜLDEN PEKCAN
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü
UZM. DYT. BUKET MAMUR
Anadolu Efes Spor Kulubü Diyetisyeni
DR. MELİS DURASI
Biyomühendis, Diyetisyen
MDnutriacademy Genetik Biyomühendislik Yazılım San. ve Tic. Ltd.Şti. Kurucu, CEO
PROF. DR. İLKAY ERDOĞAN ORHAN
Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi
PROF. DR. ASLI AKYOL MUTLU
Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
PROF. DR. TARKAN KARAKAN
İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı
DR. DYT. TUBA GÜNEBAK
Dr.Tuba Günebak Beslenme Danışmanlığı ve Eğitim Merkezi – İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
DOÇ. DR. GÖKÇEN GARİPOĞLU
Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
DR. ELİF İNAN EROĞLU
German Institute of Human Nutrition – Doktora Sonrası Araştırmacı
DOÇ. DR. İLKAY ŞENSOY
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü
PROF. DR. EKREM SEZİK
Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi
Üretici Kurulu
Üretici kurulu gıda üreticileri, şefler, ve tarımsal ürün üreticilerinden oluşur. Komite sekreteryasını, Beslenme Enstitüsü çalışanları üstlenir; iki ayda bir düzenli
olarak uzaktan erişim imkânları kullanılarak toplanır. Üretici kurulu, besleyici gıdaların üretiminin yaygınlaşması için çalışmalar yürütür.
Üretici kurulu, bilim komitesi ile beraber çalışarak yıl içinde tartışılmasını düşündüğü konuların listesini hazırlar ve bilim komitesine iletir.
Üretici kurulu, piyasada sosyal medya vb. kanallar aracılığıyla yayılan, teyit edilmesi gereken bilgileri toplar ve bilim kuruluna iletir. Üretici kurulu, yeni üretilen besleyici ürünlerin meslek profesyonellerine tanıtılması konusunda öncelik listesi hazırlar ve tanıtım programlarını organize eder ve destekler. Kuruldaki üyelerin, kendi düzenledikleri etkinliklerde Beslenme Enstitüsü’ne yer vermesini rica eder.
DR. SAMET SERTTAŞ
Gıda, İçecek ve Tarım Politikaları Araştırmaları Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı
ÖZLEM SALHAOĞLU
Mondelez International Bilimsel ve Düzenleyici İşler Lideri
ABDULLAH UZUN
Bayfar Medikal Tic. Ve Dnşl. Genel Müdürü
SUHA AKSOY
DSM Nutritional Products, EMEA Pazar Geliştirme Müdürü
NEGAR SMEETS ESMAILZADEH
Global Pazarlama & İletişim
AYŞEGÜL TALU
Migros-Macro Center Gastronomi ve İmalat Süreçleri Direktörü
AYLİN AKSOY
Cargill Gıda Arge Lideri, Meta Bölgesi
DR. SENA OYMAN
Puratos AR-GE Inovasyon Müdürü
DYT. ECE NEVRA DURUKAN
Beslenme, Yasal İşler ve Bilimsel İlişkiler Direktörü, Cereal Partners Worlwide (Nestle&General Mills JV )
İletişim Kurulu
Toplumda güvenilir olarak nitelenen, beslenme konusunda özel ilgisi olan, iletişim kabiliyetleri yüksek kişilerden oluşur. Daha önce PR şirketlerinde
çalışan veya yönetenler de kurulların üyeleri olabilir. Kurulun sekreteryasını Beslenme Enstitüsü çalışanları oluşturur ve komite iki ayda bir düzenli olarak toplanır.
Beslenme üretici kurulu tarafından belirlenen konular ışığında iletişim ve strateji planı hazırlar, paydaş haritası geliştirir, iletişim kanallarında geliştirilen
bilimsel görüşlerin toplumun anlayacağı dile çevrilmesini sağlar ve iletişimini yürütür. Mesleki gelişim için geliştirilen içeriklerin dil bütünlüğünü kontrol eder ve
programın yürütüleceği kanalların seçimine destek olur.
Kuruldaki üyelerin, kendi düzenledikleri etkinliklerde Beslenme Enstitüsü’ne yer vermesini rica eder.
ECE VAHAPOĞLU
Sunucu & Yazar & Wellness ve Yoga Eğitmeni
DYT. Nihal Tunçer
Dytmagazin Dergisi imtiyaz sahibi, Nihal Tunçer Beslenme ve Diyet Danışma Merkezi
ZEYNEP DERELİ
İş ve Finans Yöneticisi, Eğitim Girişimcisi ve Melek Yatırımcı
EBRU AKDAĞ
MÜMSAD Yönetim Kurulu Başkanı