Putting nutrition education on the table: development of a curriculum to meet future doctors’ needs 12 Eylül 2022 British Journal of Nutrition

Beslenme, sağlıklı yaş alma ve hastalıklardan korunma konusunda önemli bir değiştirilebilir faktördür. Birleşik Krallık içerisinde artan beslenme ile ilişkili kronik hastalık prevalansı neticesinde, beslenmenin rolünü ve doğru beslenmenin gerekliliğini doktorların da bilmesi ve gerektiğinde yol göstermesi gerekliliğine makalede yer verilmiştir.



Makalede, öğretim programı 8 ana konudan oluşmaktadır. 

  1. Sağlık ve hastalıkta beslenme ve hidrasyon
  2. Beslenme tarama yöntemleri ve değerlendirmesi
  3. Hastalıkta beslenme durumunun etkisi
  4. Malnütrisyon: Düşük vücut ağırlığı / yetersiz beslenme
  5. Malnütrisyon: Hafif şişman, şişman ve metabolik sendromu
  6. Spesifik Beslenme İhtiyaçları
  7. Hidrasyon
  8. Halk sağlığı: hastalıkta ve sağlığın geliştirilmesinde beslenme



Beslenmenin temelini ve beslenmenin önemini, kendi programlarında bulunduran doktorlar, diyetisyenler ile birlikte çalışmaları konusunda doğru yönlendirilmiş olacaklardır.